Munich Re та Hannover Re зарезервували виплати по ризиках в Україні

Аналітики Jefferies вивчили потенційний вплив російсько-української війни, європейських штормів і пандемії. У моделі збитків Jefferies Munich Re потенційно візьме на себе 500 мільйонів євро перестрахованих відшкодувань від поточної кризи в Східній Європі.

Проте, незважаючи на те, що ці претензії вже виникли, Munich Re зарезервувала виплати лише про повідомлені страхові випадки та про які є достатньо інформації для підтвердження розміру збитку.

Проте в цілому аналітики знизили свої прогнози прибутків, але на їхній прогноз платоспроможності позитивно впливає зростання прибутковості облігацій. Компанія також очікує, що Hannover Re заробить 200 мільйонів євро в першому кварталі.

Річний орієнтовний збиток Munich Re складає 500 млн євро та 200 млн євро для Hannover Re, що дорівнює 11% скорочення прибутку в 2022 році.

Що стосується пандемії, аналітики відзначають, що іншою істотною зміною моделі є коригування розподілу виплат у зв’язку з пандемією в перестрахуванні життя та здоров’я. Розмір виплат зарезервований перестраховиками на рівні 300 мільйонів євро. 40% зарезервовано в першому кварталі, 30% у другому кварталі, 20% у третьому і 10% у четвертому кварталі. 

Джерело: Фориншурер