20% керівників компаній вважають, що технологія блокчейн – це ажіотаж

Понад 20% керівників компаній вважають, що технологія блокчейн – це ажіотаж, оскільки сумніви щодо її промислового впровадження зростають через нещодавній крах Ініціативи індустрії страхування блокчейнів (B3i), повідомляє GlobalData.

Опитування GlobalData про нові технологічні тенденції за другий квартал 2022 року (розмір вибірки: 352 топ-менеджери) показує, що серед семи майбутніх провідних технологій керівники компаній найбільше вважали блокчейн непридатним для реального використання в галузі. Компанія зазначає, що епізод B3i залишає знак запитання щодо ролі технології в галузі.

Незважаючи на те, що технологія блокчейну та розподіленої книги є, безумовно, складною, її використовують у страховій галузі, зокрема в параметричному страхуванні від стихійних лих і катастроф.

B3i складався з багатьох ключових гравців у галузі страхування та перестрахування. Те, що жоден з них, здається, не має стимулу відродити проект, свідчить про те, що багато хто не бачить життєздатності цієї ініціативи.

Ще 20,7% глобальних керівників відповіли «не знаю», коли їх запитали про ажіотаж і суть блокчейна. Це означає, що існує значний рівень непорозумінь щодо технології.

Крім того, респондентів також запитали, як змінилися їхні настрої щодо технологій за минулий рік. 32,4% респондентів вказали, що їхні настрої щодо блокчейну більш негативні, ніж у порівнянні з минулим роком, – це найвищий показник з усіх розглянутих технологій.

Блокчейн часто був погано визначеною та неправильно зрозумілою темою. Його асоціація зі світом криптовалют і цифрових активів залишила йому погану репутацію серед багатьох людей.

Після кількох років ажіотажу в 2019 і 2020 роках негативні настрої, схоже, повертаються до блокчейну, що, ймовірно, також викликано обвалом цінностей криптовалюти в 2022 році.

Незважаючи на те, що це може загальмувати розвиток і впровадження блокчейну в страхуванні, варіанти використання залишаться і продовжуватимуть з’являтися в майбутньому. Оскільки регулювання поступово запроваджується та зміцнюється в просторі, деякі фірми можуть отримати впевненість у технології, яка їм потрібна, щоб переглянути потужність блокчейну.

Посилання: Форіншурер