Загальний капітал перестраховиків у 2022 році зменшиться після десятирічного зростання

Нещодавнє різке зростання капіталу спеціального перестрахування може виявитися короткочасним, враховуючи очікування щодо депресивних інвестиційних ринків, триваючих геополітичних потрясінь і потенційного падіння світового валового внутрішнього продукту.

За даними Beinsure, виділена перестрахувальна місткість у 2021 році зросла до 568 мільярдів доларів завдяки збільшенню майже на 11% від традиційних постачальників перестрахового покриття.

У 2022 році загальний перестраховий капітал скоротиться після десятиліття щорічного зростання, спричиненого скороченням традиційного перестрахувального капіталу. Незважаючи на те, що прибутки від андерайтингу для багатьох компаній були близькі до беззбитковості в останні роки, аналітики відзначають, що рівень капіталу зріс завдяки інвестиційним прибуткам і недорогому борговому фінансуванню. Але виклики в макроекономічному середовищі означають, що на початку 2022 року більшість цих умов змінилися.

Проблеми на ринках капіталу та інвестицій продовжуватиметься у 2022 році, що призведе до зниження традиційних рівнів капіталу, деякі з цих втрат, ймовірно, будуть компенсовані прибутками від андеррайтингу.

Історична відсутність сильної кореляції між андеррайтингом і прибутком від активів може вказувати на відносно постійний рівень капіталу, але повторення сезону серйозних катастроф у сфері нерухомості у 2022 році може виявитися несприятливим для перестраховиків.

Багато перестраховиків суттєво зменшили майнові ризики під час останнього циклу поновлення, і ті, хто має високу збитковість за договорами перестрахування або хто не керував ризиками, можуть бути зазнати відтоку капіталу після збитків, особливо в поєднанні з несприятливими інвестиціями ринок повертається у 2022 році.

Очікується скорочення традиційного капіталу приблизно на 40 мільярдів доларів, або 8,4%, до кінця 2022 року. Але з точки зору можливості перестрахування третіх сторін відмова від традиційного перестрахування на ринках, які зазнали катастроф, таких як Флорида, створила можливості для фондів цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням (ILS).

Скориставшись недоліком потужностей, деякі фонди ILS змогли заробити не лише на значному підвищенні цін, але й на більш жорстких умовах. 

Посилання: Форіншурер