4 великі європейські перестраховики демонструють нижчі результати на ринку перестрахування в 2022 році

У новому звіті Goldman Sachs йдеться, що всі чотири великі європейські перестраховики в 2022 році показали нижчі показники ринку. Це сталося через вищу інфляцію, більші втрати погоди, потенційні втрати Росії/України та втрати через COVID.

Інфляція, незважаючи на те, що вона викликає занепокоєння, в основному знаходиться під контролем, компанії вже вжили заходів у 4 кварталі 2021 року, а припущення щодо цін відображають більш обережний погляд на інфляцію; і діапазон результатів втрат України/Росії, здається, звужується (хоча все ще дуже невизначений).

Goldman Sachs також звернув увагу на Munich Re і Hannover Re, які переоцінили останній місяць, а також на те, що перевершує середні показники по сектору за той самий період часу.

Hannover Re та Munich Re займають хороші позиції та мають капітал і потенціал, щоб скористатися перевагами жорсткого ринку перестрахування майна.

Рейтинг SCOR знизився протягом останнього місяця після вищих, ніж очікувалося, втрат у тваринництві та сільському господарстві, незважаючи на те, що SCOR зменшує вплив катастрофічних збитків з третього кварталу 2021 року.

Інвестори занепокоєні тим, наскільки ефективним є зниження ризику катастроф для підвищення стабільності прибутків, особливо коли тарифи по стихійним лихам підвищуються, а групи збільшують ризики.

Результати за 3 квартал можуть свідчити про те, чи окупається ця стратегія зменшення частки природних катастроф у портфелях. Munich Re і Hannover Re можуть скористатися перевагами жорсткого ринку та розширити бізнес, оскільки ціноутворення стає привабливішим, а не меншим, і в той час як оцінка SCOR виглядає меншою.

Beazley та Hiscox наразі демонстрували сильні результати, що відображало переваги жорсткого циклу. Зважаючи на триваюче значне зростання цін на перестрахування перестраховики отримають високу прибутковість протягом наступних 24-36 місяців.

Однак перестраховики перебували під тиском через високий рівень втрат від погодних умов протягом останніх п'яти років і ще не продемонстрували прибутки та збільшення ROE.

Перше півріччя 2022 року було досить спокійним, зазначає Goldman Sachs, і компанії повідомляють, що діяльність у зв’язку зі стихійними лихами є досить привабливою, а втрати в межах бюджету. Зростаюче занепокоєння щодо зміни клімату має сприяти подальшому зростанню цін і попиту на катастрофічні понди. Дійсно, ми побачили ще один потужний сезон поновлень у середині року, коли перестраховики повідомили про більш значне підвищення номінальних тарифів, ніж поновлення у квітні та січні.

Крім того, інфляція також допомагає продовжити жорсткий цикл, підтримуючи поступове зростання премій. 

Посилання: Форіншурер