Marsh запустив програму страхування та перестрахування зеленої та блакитної водневої енергетики

Брокерська компанія Marsh оголосила про запуск першої у своєму роді страхової та перестрахової системи, яка надає спеціальну страхову місткість для нових і існуючих проектів зеленої та блакитної водневої енергетики.

Розроблений Marsh у співпраці зі страховиками Liberty Specialty Markets, що є частиною Liberty Mutual Insurance Group, і AIG, механізм забезпечує до 300 мільйонів доларів страхового покриття ризику для етапів будівництва та запуску водневих проектів у всьому світі.

За оцінками, до 2025 року інвестиції в ініціативи щодо зеленого та блакитного водню перевищать 150 мільярдів доларів, оскільки страховики традиційної енергетики, уряди та промислові підприємства, яким важко зменшити викиди, намагаються виконати свої зобов’язання щодо скорочення викидів вуглецю, пише Beinsure.com.

Страховикам стало особливо складно забезпечити адекватне забезпечення страхового ринку для цих нових і нових технологій.

Marsh підтримує група глобальних страхових компаній з рейтингом А на чолі з Liberty Speciality Markets і AIG. Він забезпечує покриття до 300 мільйонів доларів на ризик і має гнучку структуру, щоб дозволити клієнтам – від невеликих операторів до міжнародних організацій – вибрати покриття для фази будівництва чи запуску або комбіновану політику ризиків, яка поширюється на перший рік діяльності.

Крім надання варіантів передачі ризику для всіх ризиків пошкодження майна на етапі будівництва та експлуатації, об’єкт включає морські вантажі, перерву в бізнесі, загальну відповідальність перед третіми особами та страхування на випадок затримки запуску.

Це є важливою розробкою для страхової галузі, яка допоможе прискорити глобальний перехід енергії на відновлювані джерела енергії.

Оскільки глобальна воднева галузь, особливо зелений водень, швидко розширюється, щоб задовольнити попит, новий продукт зменшить складність забезпечення варіантів передачі ризиків для страховиків будь-якого розміру та підвищить впевненість інвесторів і кредиторів у досягненні амбітних часових рамок проекту.

Посилання: Форіншурер