Чистий збиток перестраховика Swiss Re за 9М2022 зріс до $285 млн

Swiss Re повідомила про чистий збиток у розмірі 285 мільйонів доларів за 9 місяців 2022 року після збитків у третьому кварталі в розмірі 442 мільйони доларів через нижчу ефективність інвестицій і значні збитки від стихійних лих (див. Largest Global Reinsurers Groups).

Чистий збиток у розмірі 285 мільйонів доларів та рентабельність власного капіталу (ROE) у -2,1% за 9 місяців 2022 року порівняно з чистим прибутком у 1,3 мільярда доларів та рентабельністю власного капіталу (ROE) у 6,6% за 9 місяців 2021 р.

Swiss Re пояснює низькі інвестиційні результати, великими внутрішніми претензіями в розмірі 2,7 мільярда доларів та резервами за перший квартал у розмірі 283 мільйонів доларів, пов’язаними з триваючим вторгненням Росії в Україну.

Крім того, головний фінансовий директор групи (CFO) Джон Дейсі пояснив, що Swiss Re збільшила резерви на 700 мільйонів доларів за останній рік, щоб впоратися з впливом економічної інфляції, припускаючи, що іншим гравцям, ймовірно, доведеться вжити подібних заходів.

Чистий збиток підрозділу перестрахування майна та нещасних випадків (P&C) за дев’ять місяців 2022 року становив 283 мільйони доларів порівняно з прибутком у 1,5 мільярда доларів США за той самий період минулого року.

Swiss Re заявила, що збитки від великих катастроф у розмірі 2,5 мільярдів доларів перевищили очікування за цей період, в основному пов’язані з ураганом Ян, повенями в Австралії та Південній Африці, градом у Франції та низкою інших менших подій у всьому світі.

На результат перестрахування P&C також негативно вплинули події попереднього року, спричинені діями щодо резервування економічної інфляції та великими збитками від спеціалізації попереднього року. Помірне посилення в сегменті зобов’язань відповідало попередньому році та було значною мірою компенсовано звільненнями в інших сферах, пояснили в Swiss Re.

У перестрахуванні P&C чисті зароблені премії зросли до 16,6 мільярдів доларів з 16,4 мільярдів доларів через постійне зростання цін. Однак сукупний коефіцієнт перестрахування P&C погіршився з 97,5% за 9 місяців 2021 року до 106,1% за 9 місяців 2022 року через вищі національні страхові ставки та вплив економічної інфляції.

Swiss Re попереджає, що через збільшення малих і середніх вимог, головним чином через економічну інфляцію, P&C перестрахування навряд чи досягне цільового нормалізованого зведеного коефіцієнта менше 94% у 2022 році. За 9 місяців 2022 року нормалізований зведений коефіцієнт коефіцієнт становив 96,2%.

Бізнес перестрахування життя та здоров’я Swiss Re (L&H) повернувся до прибутковості у 2022 році, опублікувавши чистий прибуток за 9 місяців 2022 року в розмірі 221 мільйона доларів порівняно зі збитком у розмірі 32 мільйонів доларів роком раніше.

У перестрахуванні L&H чисті зароблені премії та комісійні в основному залишилися без змін і становили 11,2 мільярда доларів за 9 місяців 2022 року, а підрозділ планує досягти цілі чистого прибутку в розмірі близько 300 мільйонів доларів за весь рік.  

Джерело: Форіншурер