Збитки страхової галузі від штормів у Південній Австралії оцінюють у 972 млн австралійських доларів

Агрегатор збитків від катастроф PERILS оприлюднив свою четверту й останню оцінку збитків галузі від сильних штормів у Південній Австралії, які сталися 28-30 жовтня 2021 року.

Остаточна оцінка збитку страхового ринку становить 972 мільйони австралійських доларів. Це порівняно з третьою оцінкою збитків у 1,016 мільйона австралійських доларів, яку PERILS оприлюднила ще в травні, через шість місяців після події.

За даними PERILS, остання сума охоплює майнові та автомобільні збитки: 40% загальних збитків галузі припадали на автострахування, тоді як 60% були спричинені втратами майна. Оцінка базується на даних про збитки, зібраних на більшості австралійського страхового ринку.

Нагадаємо, шторми, які пройшли в жовтні минулого року, були спричинені системою низького тиску, яка рухалася в південно-східному напрямку через південні штати Південної Австралії, Вікторії та Тасманії.

З точки зору австралійського ринку, ця подія була дещо затьмарена рекордними повенями в Східній Австралії в лютому-березні 2022 року. Незважаючи на це, це один із найбільших випадків страхових збитків в Австралії.

Це була дуже складна подія з градом, вітром і втратами, пов’язаними з опадами, у такому широкому географічному регіоні.

Звіт містить збитки за видами діяльності, поштовими індексами та фізичною інтенсивністю, що ще більше підтримує зусилля страхової галузі щодо покращення розуміння цих відповідних небезпек.

Оскільки метеорологічне явище Ла-Нінья спостерігається вже третій рік поспіль, східне узбережжя Австралії продовжує стикатися з невизначеними погодними умовами. 

Джерело: Форіншурер