REDY Index показав як Ураган «Ян» вплине на ринок E&S страхування нерухомості

Очікується, що ураган «Ян» матиме «негайний і суттєвий» вплив на страховий ринок excess and surplus (E&S) ліній нерухомості, відповідно до останнього REDY Index від CRC Group.

Індекс показує, що ринок катастрофи нерухомості вже був жорсткішим до того, як ураган Ян обрушився на сушу, але тепер ця тенденція, ймовірно, прискориться, незважаючи на те, що остаточні цифри збитків від шторму потенційно потребують років на підрахунки.

CRC попереджає, що можливі наслідки для ринку E&S страхування нерухомості можуть включати обмежену місткість, що призведе до спільного та багаторівневого розміщення, включаючи внутрішні та прибережні ризики, подальший тиск на ставки та збільшення утримання.

Крім того, на ринкові умови також впливатимуть довгострокові проблеми, такі як оцінка та інфляційний тиск, які й надалі спонукатимуть переговори про андеррайтинг.

«У той час як інфляція підвищує загальні витрати протягом дії договору страхування, їхні постачальники капіталу змушують страховиків контролювати свої інфляційні ризики», – зазначає CRC. «У відповідь учасники страхового ринку, схоже, готові шукати більших коригувань тарифів, а не поступових змін у оцінках».

REDY Index показав як Ураган «Ян» вплине на ринок E&S страхування нерухомості

Страхувальники повинні бути готові повністю сформулювати та підтвердити фактичні оцінки страхового покриття, яке вони шукають, на основі даних.

Індекс REDY від CRC надає щомісячний критичний аналіз тарифів по страхуванню майна, щоб запропонувати уявлення про тенденції ціноутворення в галузях або охопленні. 

Джерело: Форіншурер