Китайський страховик Ping An за 9М2022 забезпечив рентабельність операційного капіталу 20%

Китайська страхова компанія Ping An оголосила про результати за 3 квартал 2022 року, зазначивши, що за цей період операційний прибуток зріс на 3,8%. Страховик заявив, що світові ринки капіталу залишалися нестабільними в складному міжнародному середовищі в третьому кварталі 2022 року.

Внутрішнє економічне зростання зіткнулося з трьома перешкодами, а саме падінням попиту, порушенням ланцюжка поставок і ослабленням впевненості на тлі спорадичних спалахів COVID-19. Відновлення споживання домогосподарств все ще зіткнулося з багатьма проблемами, які продовжували впливати на довгостроковий страховий бізнес.

За 9 місяців 2022 року вона досягла 19,9% ROE від операційної діяльності, при цьому операційний прибуток, що належить акціонерам материнської компанії, зріс на 3,8% у річному обчисленні до 123 288 млн юанів за 9 місяців 2022 року. Чистий прибуток, що належить акціонерам материнської компанії зменшився на 6,3% у річному обчисленні до 76 463 млн юанів.

26 жовтня рада директорів провела засідання і вирішила призначити Чжана Чжичуня фінансовим директором групи. Призначення набуває чинності після схвалення Комісії з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю. Чжан приєднався до Ping An у 1998 році та обіймав посаду керівника відділу фінансів, планування та інвестицій у Ping An P&C.

Яо Джейсон Бо продовжуватиме виконувати функції виконавчого директора, співголовного виконавчого директора та виконавчого віце-президента групи.

Китайський сектор страхування життя зіткнувся з багатьма внутрішніми та зовнішніми проблемами через спорадичні спалахи COVID-19 усередині країни та складні, мінливі економічні обставини за перші дев’ять місяців 2022 року.  

Джерело: Форіншурер