Чистий прибуток Hannover Re склав 1,4 млрд євро, валові премії зросли 33,3 млрд євро

Чистий прибуток Hannover Re у 2022 фінансовому році склав 1,41 мільярда євро (попередній рік: 1,23 мільярда євро) на основі попередніх ключових цифр, досягнувши прогнозу, визначеного в листопаді 2022 року.

Валова премія зросла на 12,7% з урахуванням впливу обмінного курсу до 33,3 млрд євро (27,8 млрд євро). Результат андеррайтингу у перестрахуванні майна та від нещасних випадків характеризувався високим рівнем збитків.

Результат перестрахування життя та здоров’я явно перевищив очікування та результат попереднього року, незважаючи на подальші збитки, пов’язані з пандемією.

Рентабельність інвестицій від активів під власним управлінням досягла 3,2% і, таким чином, була явно вищою за цільове значення більш ніж на 2,5%. Рентабельність капіталу становила 14,1%.

Завдяки сприятливому ринковому середовищу Hannover Re планує збільшити чистий прибуток Групи щонайменше до 1,7 мільярда євро у 2023 фінансовому році.

Консолідовану фінансову звітність за 2023 рік вперше буде складено за новими стандартами бухгалтерського обліку (МСФЗ 17/9).

Очікується, що доходи від перестрахування зростуть щонайменше на 5% за постійних курсів валют, а прибутковість інвестицій від активів під власним управлінням має становити щонайменше 2,4%.

Щоб врахувати зростання портфеля перестрахування майна та від нещасних випадків, а також збільшення очікуваних збитків від природних катастроф, Hannover Re збільшила свій резерв великих збитків на 2023 рік до 1,725 млрд євро (1,4 млрд євро). 

Джерело: Форіншурер