Перестраховик Munich Re припинив своє членство в Net-Zero Insurance Alliance

Перестраховик Munich Re припинив своє членство в Net-Zero Insurance Alliance (NZIA). «На нашу думку, можливості досягнення цілей декарбонізації в рамках колективного підходу страховиків у всьому світі, не піддаючись значним антимонопольним ризикам, настільки обмежені, що ефективніше досягати наших кліматичних амбіцій щодо зменшення глобального потепління індивідуально», — зазначив Йоахім Веннінг, генеральний директор Munich Re.

На першому етапі викиди парникових газів, пов’язані з інвестиційним портфелем, будуть скорочені на 29% до кінця 2025 року, а потім послідовно зведені до чистого нуля до 2050 року.

Що стосується розвідки та видобутку нафти та природного газу (первинне страхування, пряме та факультативне перестрахування), Munich Re скоротить вплив промисловості, пов’язаної з кліматом, таким чином, щоб до 2050 року не було відповідних чистих викидів парникових газів. По-перше, перестраховик прагне скоротити викиди на 5% до 2025 року. Станом на квітень 2023 року Munich Re не страхуватиме проекти, пов’язані з новими нафтовими та газовими родовищами або новою нафтовою інфраструктурою. У той же час Munich Re скоротить ризик, пов’язаний з енергетичним вугіллям, у своєму прямому та факультативному страховому бізнесі на 35% для всієї групи до 2025 року, перш ніж повністю скасувати цей ризик до 2040 року. З 2018 року компанія припинила страхування нових вугільних заводів, шахт та з 2019 року нафтових піщаних шахт.

Що стосується викидів від власних операцій, з 2015 року Munich Re є вуглецево-нейтральним перестраховиком, скоротивши викиди CO2 на одного працівника на 44% з 2009 по 2019 рік. Поточні викиди парникових газів мають бути скорочені ще на 12% на одного працівника до 2025 року. До 2030 року Munich Re планує досягти нульових викидів парникових газів під час своєї діяльності.

«Наші кліматичні зобов’язання непохитні. Ми дотримуємося наукових рекомендацій. На сьогоднішній день ми декарбонізуємося навіть швидше, ніж це потрібно, щоб досягти чистого нуля до 2050 року», — наголосив Веннінг.

Джерело: Форіншурер