Munich Re запустила aiSelf - програму страхування ризиків штучного інтелекту

Munich Re запустила aiSelf, інноваційне страхове покриття для користувачів, які впроваджують самостійно розроблені рішення у сфері штучного інтелекту у своїх компаніях.

Це нове покриття дозволяє пом'якшити наслідки недостатньої продуктивності, ненадійності та мінливості моделей машинного навчання, зазначили в Munich Re.

Munich Re надає страхове покриття, щоб захистити компанії від потенційних фінансових втрат, пов'язаних з недостатньою ефективністю штучного інтелекту, різними способами. За допомогою aiSelf компанії зможуть впроваджувати самостійно розроблені та придбані АІ-рішення.

Комерційні постачальники рішень штучного інтелекту вже давно можуть застрахувати ризики своїх програм та продуктів. aiSure фокусується на продуктивності систем АІ і покриває фінансові витрати, пов'язані зі зниженням продуктивності застосунків.

У травні 2022 року Munich Re запустила CertAI, який перевіряє повноцінні системи штучного інтелекту, що вже продуктивно використовуються, аналізуючи шість різних факторів - справедливість, автономність і контроль, прозорість, надійність, функціональність та кібербезпеку, а також захист даних. Послуга була запущена через компанію CertX, в якій перестраховик володіє мажоритарним пакетом акцій.

Опитування щодо майбутнього страхової сфери, проведене ACORD, показало, що зростання складності таких технологій, як штучний інтелект, машинне навчання та інтернет речей (ML, IoT) матиме великий вплив на галузь, пише Форіншурер. Респонденти повідомили, що знайомство та вміння працювати з технологіями, починаючи з керівників, будуть дедалі важливішими. Протягом наступних 10-20 років у загальній структурі можливостей їхніх організацій зросте перекос у технологіях проти людей.

Крім того, 52% респондентів також назвали технології найважливішими можливостями та компетенціями для керівників до 2040 року.

У той же час, майже 50% респондентів сказали, що вони очікують, що їхнім найбільшим довгостроковим джерелом конкурентної переваги буде спосіб використання технологічних можливостей. 

Джерело: Форіншурер