PERILS підвищив оцінку збитків страхової галузі від повені в Австралії до $543 млн

Постачальник даних з моделювання катастроф PERILS оприлюднив третю оцінку збитків від повені на південному сході Австралії в жовтні 2022 року, зазначивши, що ця подія коштувала страховій галузі 907 мільйонів австралійських доларів ($543 млн).

PERILS пояснює, що оновленіа цифри базуються на детальних даних про збитки за поштовими індексами постраждалого майна та напрямками діяльності, зібраних з більшості австралійських страхових компаній.

Ця оцінка збитків порівнюється з 791 млн австралійських доларів, які компанія повідомила у своєму першому звіті через шість тижнів після події, та 840 млн австралійських доларів через три місяці після події.

Ця цифра складається зі збитків від особистого страхування, які становлять 65% від загальних збитків галузі, тоді як збитки від комерційного страхування становлять 25%, а збитки від автострахування - 10%.

Найбільше постраждали штати Вікторія (81% від загальних збитків галузі) та Новий Південний Уельс (14%), тоді як збитки в Тасманії, Квінсленді та Південній Австралії були помірними.

На відміну від березневої події, жовтневі повені в першу чергу вплинули на сільські регіони з порівняно меншою концентрацією вартості. Однак площа постраждалої території була дуже великою, зачепивши багато міст у кількох штатах і завдавши значної шкоди на широкій географічній території.

PERILS повідомляє, що оновлена оцінка збитків на ринку страхування майна та автокаско від жовтневих повеней, включно з оновленою оцінкою збитків, буде опублікована 28 жовтня 2023 року, через рік після закінчення події.

З іншого боку, Страхова рада Австралії підвищила оцінку збитків від руйнівних повеней у Східній Австралії, які сталися в лютому та березні 2022 року, до 5,8 млрд австралійських доларів.

Повінь досі залишається найдорожчим екстремальним погодним явищем в історії Австралії та другим найдорожчим страховим випадком у світі у 2022 році, йдеться у звіті Insurance Council of Australia.

"Минулорічна повінь, яка стала найдорожчою екстремальною погодною подією в історії Австралії, створила значні проблеми для страхової галузі у вирішенні надзвичайної кількості претензій у дуже великій географічній зоні", зазначив Ендрю Холл, генеральний директор ICA.

Джерело: Форіншурер