Іншуртех Bdeo залучив додаткові 7,5 млн євро, щоб прискорити свою міжнародну експансію

Іспанський Insurtech Bdeo, який використовує візуальний інтелект для страхової індустрії та автопарків, залучила додаткові 7,5 млн євро, щоб прискорити свою міжнародну експансію та зміцнити свої позиції в Європі та Латинській Америці.

Фінансування надійшло від нових інвесторів Armilar, Hollard, Центру розвитку промислових технологій (CDTI) і Íope Ventures, нового інвестиційного механізму, запущеного Wayra і Telefónica Seguros. В інвестуванні також брали участь існуючі інвестори K Fund і Blackfin.

Запущений у 2017 році стартап Bdeo Visual Intelligence на базі штучного інтелекту дистанційно оцінює пошкодження транспортних засобів і будинків, щоб прискорити страхові виплати та процеси страхування. У 2021 році Bdeo завершив раунд фінансування серії A на 5 млн євро. Збір коштів очолювала європейська інвесткомпанія BlackFin, що спеціалізується на фінансових послугах, за подальшої підтримки поточних інвесторів K Fund та Big Sur Ventures, які вклали 1 млн. євро у посівний раунд Bdeo у 2019 році. Тоді фінансування було направлене на зміцнення позицій Bdeo на ринках Іспанії та Латинської Америки.

"Легкість інтеграції технології Bdeo у страхові операції, а також надійність результатів, які вона забезпечує, є лише деякими з ключових факторів, які допомогли стимулювати ці нові інвестиції", каже Хуліо Пернія, генеральний директор Bdeo.

Цифровий і гнучкий досвід, який Bdeo надає своїм користувачам, був ще одним важливим фактором, оскільки страхувальники очікують гнучкого, дистанційного досвіду протягом усього процесу страхування.

Bdeo створила просту в інтеграції платформу, яка об’єднує новітні технології комп’ютерного бачення в поєднанні з власними даними та інтелектом сторонніх систем. "Це гарантує позитивний вплив на кінцевий результат страховика", зазначив Жоао Діас, директор Armilar.

У той час як страховики продовжують тестувати нові технології автоматизації процесів, прагнучи знизити коефіцієнти збитків і підвищити рівень задоволеності клієнтів, деякі рішення мають потенціал для широкого застосування.

Особливо для андеррайтингу та врегулювання страхових випадкыв існують ключові проблеми, пов’язані з неоднорідним характером активів (таких як транспортні засоби та майна) і сценаріями, що перевіряються, живлячи складний конвеєр зовнішніх сторін і систем.

Окрім прискорення міжнародної експансії, Bdeo планує продовжувати розробку своїх рішень Visual Intelligence для нових випадків використання.

"Ми віримо в потенціал страхових технологій, заснованих на штучному інтелекті, який революціонізує бізнес-екосистему і, в даному випадку, забезпечить більшу гнучкість і ефективність страхових операцій, таким чином забезпечуючи кращий сервіс для кінцевого користувача, прокоментувала Палома Кастеллано, директор Wayra Madrid.

Понад 50 страхових компаній у 25 країнах вже використовують технологію Bdeo. Присутність компанії зростає в Латинській Америці та Європі, зокрема в таких країнах, як Іспанія, Португалія, Італія, Франція, Північні країни, Великобританыя, Мексика, Колумбія та Аргентина.

Bdeo співпрацює зі страховиками, такими як Reale, Mapfre та Generali в Іспанії, Ageas у Португалії, Fidelidade у Португалії, Zurich, Allianz та BBVA на ринку Латинської Америки та Hollard у Південній Африці. В Іспанії Bdeo вже здыйснює більш ніж 50% андеррайтингу автострахування та співпрацює з 8 із 10 провідних автостраховиків на ринку. 

Джерело: Форіншурер / Beinsure