Корейських страховиків попередили щодо маркетингових продажів страхування раку після аварії на Фукусімі

Комісія з фінансових послуг (FSC) і Служба фінансового нагляду (FSS) Південної Кореї винесли суворі попередження страховикам в країні за просування продажів страхування від раку після ядерної катастрофи на Фукусімі та потенційного зростання рівня захворюваності на рак через скидання забрудненої води.

Цього літа Японія збирається розпочати скидання понад мільйона тонн очищеної води з атомної електростанції «Фукусіма-Дайічі», пише Beinsure Media, яка була зруйнована під час землетрусу 2011 року.

FSC і FSS оголосили про свою тверду позицію проти тактики "нечесного вимагання страхування", яку використовують страхові компанії.

Зокрема, було виявлено, що деякі страховики проводили телефонні маркетингові кампанії, стверджуючи, що страхування від раку було необхідним через потенційне поширення радіації від АЕС у Фукусімі, що призведе до підвищення ризику раку в Кореї в майбутньому.

У відповідь фінансові регулятори закликали страховиків негайно припинити таку небезпечну бізнес-практику та вжити заходів для запобігання її повторенню.

Регулятори будуть уважно стежити за діяльністю страховиків, яка викликає занепокоєння споживачів на основі ненаукової інформації, зазначили в FSC.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року сталася ядерна аварія на атомній електростанції Fukushima Daiichi в Окумі, Фукусіма (Японія). Безпосередньою причиною катастрофи став землетрус і цунамі в Тохоку, яке залишається найпотужнішим землетрусом, коли-небудь зареєстрованим в Японії. Землетрус викликав потужне цунамі, коли хвилі заввишки 13-14 метрів пошкодили аварійні дизель-генератори АЕС, що призвело до втрати електроенергії.

Результатом стала найсерйозніша ядерна аварія з часів Чорнобильської катастрофи в 1986 році, класифікована як сьомий рівень за Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) після того, як спочатку була класифікована як п’ятий рівень, і таким чином приєдналася до Чорнобиля як єдиної іншої аварії, яка отримала таку класифікацію.

Керівників АЕС у Фукусімі визнали відповідальними за рекордні збитки у $104 млрд. Токійський суд визнав чотирьох колишніх керівників компанії-оператора атомної електростанції Фукусіма відповідальними за збитки через аварію на її реакторах після цунамі в 2011 році.

Джерело: Форіншурер / Beinsure