Net-Zero Insurance Alliance скасував усі вимоги до страховиків після виходу членів

Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) скасував усі вимоги до своїх членів щодо встановлення та оприлюднення цілей щодо скорочення викидів парникових газів, оголосила Організація Об’єднаних Націй.

NZIA є одним із кількох альянсів, які підтримуються ООН і спрямовані на об’єднання фінансових установ для прискорення зусиль із досягнення нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Однак цього року коаліція зіткнулася зі зростаючим тиском з боку деяких політиків-республіканців у США, які звинуватили її в порушенні антимонопольних правил і спричиненні зростання витрат на страхування.

Більше половини страховиків-членів NZIA, стурбовані потенційними регуляторними та правовими наслідками, вийшли з членства після того, як у травні генеральні прокурори 23 очолюваних республіканцями штатів США надіслали листа з погрозами судового розгляду.

«У майбутньому компанії-члени NZIA не зобов’язані встановлювати або розголошувати цілі. Натомість окремі компанії-члени нестимуть відповідальність за будь-які цілі, які вони встановлюють, використані методології, графік публікації цілей і прогрес, який вони досягають», – йдеться в оприлюдненій заяві Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).

NZIA, кількість членів якої тепер скоротилася з 30 до 12 після виходу таких великих страхових компаній, як AXA, Allianz і Tokio Marine, мала намір послабити свої правила, щоб зберегти коаліцію.

Відповідно до «Протоколу встановлення цілей» NZIA, опублікованого в січні, учасники страхування повинні були опублікувати цілі щодо викидів на 2030 рік із використанням рекомендованих типів цілей до кінця липня, а згодом надавати щорічні оновлення щодо їх прогресу.

Значне розрідження правил членства, ймовірно, викличе занепокоєння серед екологічних активістів, які вважають, що страховики не вживають достатніх заходів для швидкого скорочення викидів, пов’язаних із їхньою практикою андеррайтингу.

Критики стверджують, що скасування вимог щодо встановлення цілей зведе NZIA до простого форуму для обговорення та висвітлить мінімальні вимоги альянсу до членів порівняно з іншими фінансовими групами ООН.

Страховики, як всередині, так і за межами NZIA, підкреслюють свою постійну прихильність досягненню чистих нульових викидів до 2050 року та зобов’язуються незалежно публікувати цільові показники викидів і звіти про хід.

Net-Zero Insurance Alliance, який скликає Програма ООН з навколишнього середовища, був запущений два роки тому. З моменту свого запуску NZIA та його партнери розробили основоположні концепції та рамки для підтримки своїх членів у роботі над декарбонізацією своїх страхових та перестрахових андерайтингових портфелів.

До них належать заява про зобов’язання NZIA, офіційний документ NZIA щодо страхування чистого нуля, стандарт PCAF щодо викидів, пов’язаних зі страхуванням, і протокол встановлення цілей NZIA.

Джерело: Форіншурер / Beinsure