Кліматичний іншуртех Reask залучив від інвесторів $6,55 млн під керівництвом Mastry Ventures

Іншуртех Reask, яка застосовує штучний інтелект для інтерпретації та прогнозування глобальних екстремальних погодних умов, залучила 6,55 млн доларів фінансування від інвесторів, пише Beinsure.

Його останній початковий раунд у розмірі 4,6 мільйона доларів очолили Mastry Ventures і Collaborative Fund за участю Macdoch Ventures і існуючого попереднього інвестора Tencent, а також попередніх інвесторів SV Angel і Hawktail.

Reask забезпечує аналітику ризиків погоди з високою роздільною здатністю та прогнозування для розрахунку серйозності та частоти екстремальних погодних явищ на землі будь-де та будь-коли.

Застосовуючи штучний інтелект до багатьох джерел кліматичних даних, Reask надає власні алгоритми моделювання погоди, які вивчають фізику клімату, щоб запропонувати динамічні прогнозні представлення атмосферного ризику.

Організаціям потрібне більш чітке уявлення про те, як змінюється екстремальна погода, щоб вони могли належним чином підготуватися до будь-якого впливу на їхні фізичні активи, інфраструктуру, бізнес-моделі та клієнтів, кажуть в компанії.

"Здатність точно прогнозувати та вимірювати поведінку тропічних циклонів завжди була надзвичайно складною, особливо з огляду на їх складну взаємодію з кліматом та схильність до пошкодження наземного обладнання для спостереження", зазначає Джеймі Родні, генеральний директор Reask.

Цей підхід надає важливу інформацію для страховиків та менеджерів активів, які потребують більш точного прогнозування погодних катастроф, але обмежуються ненадійними та неадекватними методами, заснованими на статичній історичній статистиці.

Основним напрямком діяльності Reask і його технології є тропічні циклони, які за останні 10 років завдали загальних економічних збитків у всьому світі на суму понад 1 трильйон доларів. Менше 50% цих економічних збитків були застраховані.

Прогнозується, що серйозність шкоди від тропічних циклонів погіршуватиметься зі зміною клімату, створюючи тривожну та зростаючу загрозу для організацій у всьому світі.

Зростаючі показники збитків у галузі, нещодавно підкреслені повною відмовою страховиками State Farm та Allstate від андеррайтингу нових полісів для страхування домашнього та комерційного майна у Каліфорнії, ілюструють, чому необхідно прийняти нові підходи до управління ризиками екстремальних погодних умов.

"Команда Reask витратила роки, інвестуючи у свою технологічну платформу, яка тепер підтверджена багатьма найдосконалішими світовими лідерами в галузі аналізу ризиків", каже Співзасновник і генеральний партнер Сем Лендман у Mastry Ventures.

Глобальна страхова галузь безпосередньо потребує більш динамічного прогнозування екстремальних погодних умов для цінового ризику. Інші галузі, включаючи фінансові послуги, логістику, нерухомість і природні ресурси, також потребують кращих кліматичних моделей для аналізу небезпек.

Завдяки останньому фінансуванню Reask розширить страхове покриття ризиків та свою команду на міжнародному рівні, щоб краще обслуговувати клієнтів на зростаючих ринках. 

Джерело: Форіншурер