AI іншуртех Tractable отримав $65 млн фінансування Серії E на чолі з SoftBank

Британський іншуртех Tractable, який використовує комп’ютерне зір для оцінки стану автомобілів і будинків, отримав фінансування Серії E на суму 65 мільйонів доларів під керівництвом SoftBank Vision Fund 2.

У раунді брали участь існуючі інвестори Insight Partners і Georgian. У рамках угоди Нахоко Хосіно, директор з інвестицій SoftBank Investment Advisers, увійде до ради директорів Tractable, пише Beinsure.

Нещодавно компанія залучила Венката Сатьямурті на посаду директора з продуктів (раніше очолював платформу в Adobe), Мохана Махадевана на посаду головного наукового директора (раніше керував комп’ютерним баченням в Amazon) і Ендрю Шимека на посаду президента для контролю за глобальними операціями та продажами.

AI від Tractable допоміг мільйонам швидше оговтатися після аварій і стихійних лих. Tractable використає нові інвестиції для прискорення своїх можливостей досліджень і розробок, створюючи нові функції, які забезпечують миттєве, комплексне та інтегроване оцінювання пошкоджених транспортних засобів.

Незважаючи на прогнозоване значне зростання глобального страхового ринку, який, як очікується, генеруватиме 4,3 трлн доларів премій до 2040 року, процес розгляду страхових вимог залишається здебільшого ручним, трудомістким і дорогим як для страховиків, так і для страхувальників.

Щоб претензії врегульовувалися з більшою точністю та ефективністю, Tractable оцифровує повний шлях до претензій за допомогою візуальної оцінки ШІ.

"Tractable є попередником застосування комп’ютерного бачення штучного інтелекту для підвищення ефективності процесу управління страховими претензіями за допомогою комп’ютерного бачення штучного інтелекту", каже Нахоко Хошіно, інвестиційний директор SoftBank Investment Advisers.

Навчаючись на мільйонах точок даних, штучний інтелект Tractable переглядає надіслані користувачами фотографії автомобілів і будинків, зроблені за допомогою смартфона, і рекомендує рішення на основі серйозності пошкоджень.

Кожного разу, коли водієві потрібно оцінити стан його транспортного засобу, АІ Tractable забезпечує безперебійний процес у 10 разів швидше.

Компанія також використовує свої рішення штучного інтелекту в ДТП, щоб пришвидшити ремонт і відновлення деталей автомобіля для повторного використання та перепродажу.

Минулого року Tractable розширила застосування своєї технології для оцінки стану будинків, щоб прискорити відновлення після пошкодження майна.

Починаючи з раунду фінансування серії D у липні 2021 року, Tractable продовжувала нарощувати пропозицію своїх продуктів і захищати провідних клієнтів галузі, співпрацюючи з провідними страховими компаніями P&C, зокрема American Family Insurance та Aviva, а також провідними автомобільними компаніями у сфері переробки, ремонту та роздрібної торгівлі. 

Джерело: Форіншурер