Безпрецедентні погроми у Франції завдали страховикам збитків на 700 млн євро

Після початку безпрецедентних заворушень у Франції було зареєстровано близько 13 000 страхових випадків. Загальна вартість заявлених страхових збитків досягла 700 млн євро.

З 27 червня Франція стикалася зі сценами надзвичайного насильства. Цикл насильства з боку поліції та учасників заворушень відбувається в розрізненому політичному ландшафті. Заворушення зближують правих і ультраправих — тенденція, яка присутня в багатьох європейських демократіях і матиме серйозні наслідки для виборів до Європейського парламенту наступного року.

Ассоціація страховиків Франції France Assureurs прогнозує, що вартість збитків, оголошених після цього міського насильства, вже більш ніж утричі перевищує суму позовів, спричинених чотирма тижневими заворушеннями восени 2005 року.

Страхові вимоги щодо професійного майна становлять 55% від загальної вартості, а претензії щодо майна місцевих органів влади – 35%. Перші претензії, отримані через 5 днів після спалаху насильства, стосувалися в основному пошкодження транспортних засобів.

"France Assureurs та його члени висловлюють свою підтримку всім жертвам цих подій. Страховики повністю мобілізовані для підтримки своїх страхувальників, чиє майно зазнало шкоди в результаті цих заворушень", зазначила Флоранс Лустман, президент France Assureurs.

Характер позовів сильно відрізняється від 2005 року, коли пошкодження транспортних засобів і пожежі становили 82% заяв, при значно меншій загальній вартості в 204 мільйони євро.

Кризовий підрозділ France Assureurs підтримує контакти з органами державної влади на всіх територіях, щоб відповісти на будь-які запитання, пов’язані зі страхуванням, які можуть виникнути після цих надзвичайно жорстоких подій.

90% вартості цього міського насильства пов’язано з 3900 об’єктами нерухомості професіоналів і місцевих органів влади. Таким чином, характер втрат, пов’язаних із насильством останніх кількох днів, дуже відрізняється від того, що пережила наша країна у 2005 році.

Не дивлячись на безглуздість деяких руйнувань, молоді люди, які лютують у французьких містах і містечках, також виражають глибокий гнів, вкорінений у приниженні, яке відчувається по всій країні, а не лише в пригородах. 

Джерело: Форіншурер