Ізраїль надасть авіакомпаніям гарантії на $5 млрд для страхування військових ризиків

Ізраїльський парламентський фінансовий комітет заявив, що обговорює затвердження державних гарантій для страхування військових ризиків для ізраїльських авіаліній, повідомляє Beinsure.

У зв’язку з початком війни між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС страхові компанії, що страхують національні авіакомпанії El Al Airlines, Israir і Arkia, заявили, що згідно з умовами їх полісів протягом 7 днів після повідомлення страхові компанії мають право скасувати страхове покриття через військові ризики.

Міжнародний аеропорт Тель-Авіва все ще працює, але багато авіакомпаній скасували або перенаправили рейси, повідомляє EuroNews. Ізраїль оголосив, що перебуває у стані війни після того, як бойовики угруповання ХАМАС здійснили раптовий напад на країну з Гази.

Щоб зберегти польоти, уряд звернувся до фінансового комітету з проханням надати страховим компаніям державну гарантію в розмірі 5 мільярдів доларів для покриття їхніх зобов’язань і витрат на поліси ризиків війни.

У той час як багато світових авіакомпаній скасували рейси до Тель-Авіва, три ізраїльські перевізники все ще літають, додаючи рейси, щоб повернути ізраїльтян. Ізраїльські авіакомпанії El Al, Israir і Arkia додали більше рейсів, щоб повернути додому резервістів, хоча перспектива подальшого конфлікту також викликала занепокоєння в секторі щодо нестачі персоналу.

Уряд США спілкувався з різними авіаперевізниками, щоб «заохотити» їх розглянути можливість відновлення подорожей до Ізраїлю та з нього, щоб допомогти американським громадянам покинути країну.

Число загиблих вже становить 900 палестинців у Газі, за даними чиновників охорони здоров’я, і понад 1000 ізраїльтян, повідомляють ізраїльські медичні служби. За даними ООН, зараз 187 тис. жителів Гази є переселенцями.

Влада також підтвердила загибель 9 громадян США, а 10 громадян Великобританії вважаються мертвими або зниклими безвісти.

Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великобританії (FCDO) оновило свої рекомендації щодо поїздок до постраждалого регіону, порадивши відмовитися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та на окуповані палестинські території (OPT), окрім необхідних.

Це означає, що туристичні компанії з клієнтами в зоні повинні повернути їх якнайшвидше та припинити всі майбутні поїздки.

Міністерство туризму Ізраїлю заявляє, що вони стежать за ситуацією та прагнуть забезпечити безпеку та поінформованість усіх туристів, які відвідують Ізраїль.

Джерело: Форіншурер / Beinsure