Іншуртех Wefox залучив $55 млн фінансування від Deutsche Bank і UniCredit

Insurtech Wefox отримав нове фінансуванню в розмірі 55 мільйонів доларів від Deutsche Bank і UniCredit, що є продовженням раунду серії D на 400 мільйонів доларів.

Новий капітал знаменує собою важливу віху для wefox, довівши загальне фінансування стартапу за рік до 160 мільйонів доларів, пише Beinsure.

Очікується, що ці кошти відіграватимуть вирішальну роль у стимулюванні ініціатив глобального розширення Wefox і посиленні її уваги на злиттях і поглинаннях відповідно до восьмирічної історії компанії.

Wefox обрав підхід боргового фінансування в цій останній угоді, структурованій як конвертована боргова угода. Це означає, що кредит буде перетворено на акціонерний капітал у наступному раунді збору коштів wefox, стратегія, спрямована на збереження його поточної оцінки в 4,5 мільярда доларів.

У травні 2023 року Wefox також залучив 55 мільйонів доларів у вигляді поновлюваної кредитної лінії від JP Morgan і Barclays, яку він зможе використати для здійснення нових придбань та поглинань.

Зараз Wefox працює на шести європейських ринках (Німеччина, Швейцарія, Австрія, Італія, Польща та Нідерланди). Він планує вийти на нові ринки, такі як Франція, Іспанія чи Британія, придбавши перспективний бізнес з дистрибуції страхування, інтегрувавши його та розвиваючи.

На відміну від деяких своїх страхових конкурентів, таких як Lemonade і Getsafe, wefox виділяється тим, що працює з мережею внутрішніх і зовнішніх брокерів, які беруть участь у розповсюдженні його страхових продуктів.

Крім того, Wefox досліджує нові шляхи, наважуючись на модель розповсюдження «спорідненості», де вона надає своє програмне забезпечення для страхування іншим компаніям за передплату.

"Перевести нашу компанію з періоду гіперзростання до періоду прибуткового зростання за короткий проміжок часу є викликом. Це змусило нас зробити важкий вибір і відмовитися від кількох близьких інноваційних проектів. Незважаючи на ці важкі рішення, прагнення адаптуватися до ринкових реалій було вирішальним", каже Джуліан Тейке, генеральний директор wefox.

«У нас є близько 300 страхових компаній, з якими ми працюємо. Це всі основні компанії зі страхування P&C, життя та здоров’я. Крім того, у нас є власний страховик. Більшість доходів надходить від нашого дистриб’юторського бізнесу. Якщо ви подивіться на загальний обсяг страхових премії на платформі, це близько 2 мільярдів євро, з яких 200 млн євро цього минулого року були нашим власним страхуванням, а решта – страхові премії наших партнерів», – додав Тейке.

Останній раунд фінансування відбувається у вирішальний час для галузі страхових технологій, яка стикається з складними макроекономічними умовами. Ці інвестиції підкреслюють вотум довіри до сталого розвитку та стратегічного бачення wefox.

До переліку інвесторів Wefox входять такі відомі компанії венчурного капіталу, як Salesforce Ventures, Target Global, Seedcamp, Speedinvest і Horizon Ventures. Зокрема, інституційні гіганти, такі як UBS, Goldman Sachs, Mubadala Capital Ventures і Jupiter Asset Management, також зберігають частку в компанії.

Нагадаємо, Wefox продає страхові продукти через страхових брокерів та посередників. На відміну від свого німецького конкурента Getsafe, він не покладається на стратегію розповсюдження безпосередньо споживачам. Ця модель надзвичайно добре масштабується, оскільки Wefox тепер має 4000 партнерів-дистриб’юторів.

Нещодавно Wefox запустила власну страхову компанію Wefox Insurance. Таким чином, компанія може розробляти та продавати власні страхові продукти, не покладаючись на сторонні страхові компанії.

Джерело: Форіншурер