Британський ринок страхування майна закриє рік з рекордними збитками. Огляд EY

Ринок страхування майна у Великобританії пережив найскладніший рік за всю історію у 2022 році, йдеться у дослідженні EY. У звіті наголошується на чистому комбінованому коефіцієнті (NCR) у 122%, що свідчить про значні збитки для страховиків. Очікується, що ця тенденція збережеться, і в 2023 і 2024 роках очікуються подальші втрати через поточні виклики ринку.

Баланси британських страховиків майна за 2022 рік постраждали від великих погодних явищ, постійної високої інфляції, збоїв у ланцюжку поставок і збільшення частоти збитків.

Більше того, реформи фінансового регулятора FCA на початку 2022 року щодо загальної практики ціноутворення в сфері страхування (GIPP) зіграли ключову роль у динаміці премій, часто не враховуючи необхідних коригувань для відповідності інфляції.

У той час як премії зростають, величезні перешкоди залишаються. Прогнозується, що британські страховики закриють рік зі збитками, хоча й з невеликим покращенням, з прогнозованим NCR на рівні 114% у 2023 році та 104% у 2024 році.

Аналітики EY висловили обережний оптимізм щодо 2023 року через сприятливі погодні умови, однак такі проблеми, як частота позовів та інфляція, залишаться, що потенційно зробить цей рік одним із найскладніших за останній час.

Заглядаючи наперед, споживачі можуть очікувати зростання тарифів на 17% у 2023 році, що дорівнює середньому збільшенню на 43 фунти стерлінгів за страховий поліс. Очікується, що цей інфляційний тиск продовжуватиметься з прогнозованим зростанням на 16% у 2024 році, додаючи додаткові £44 в середньому на поліс.

- «Для британських страховиків майна буде важливо переглянути свої операційні моделі, щоб переконатися, що вони мають найкращі позиції для досягнення прибутку на конкурентному ринку протягом наступних років», - зазначив Родні Боннард, керівник відділу ринків фінансових послуг Великобританії в EY. - «Для цього страховим компаніям потрібно буде впоратися зі стійкою інфляцією та невизначеністю щодо майбутньої вартості звітів про погоду, а також з іншими критичними напрямками зростання, включаючи ESG та цифрову трансформацію».  

Джерело: Форіншурер