AM Best не вважає, що штучний інтелект є причиною звільнень у страховій галузі

AM Best не вважає, що штучний інтелект є головною причиною звільнень, які почалися у страховій галузі.Агенція написала, що «занадто рано називати штучний інтелект головною причиною втрати робочих місць, принаймні на цьому етапі зародження». Натомість аналітики вважають, що звільнення, швидше за все, належать до «циклічної, а не структурної категорії».

Рейтингова агенція пояснила, що структурне безробіття стосується робочих місць, які звільняються через системні зміни та впровадження технологій або невідповідність між потребами бізнесу та навичками співробітників. Циклічне безробіття стосується коливань зайнятості, спричинених діловим циклом, що, здається, має місце у страховій галузі.

Повідомлялось, що крупні страховики, такі як Liberty Mutual, American Family і GEICO, оголосили про скорочення персоналу в останні місяці. AM Best писав, що останні звільнення найбільше вплинули на персональні лінії, оскільки коефіцієнти збитковості та маржа андеррайтингу залежать від інфляції та розміру збитків, потенціалу перестрахування, андеррайтингу та зростання кліматичного ризику.

Нещодавні звільнення страховиків самі по собі не є ознакою тиску на рейтинги. Так, досягнення, пов’язані зі штучним інтелектом, поступово змінять перспективи зайнятості в страховій галузі. Багато страхових компаній експериментують із потенціалом генеративного штучного інтелекту для обслуговування клієнтів і мотивуються ним, повідомив AM Best, пізніше зазначивши, що швидкість, з якою розвиватиметься штучний інтелект протягом наступних років, визначатиме рівень змін у страховій галузі.

«Хоча загальний вплив генеративного штучного інтелекту на працевлаштування залишається невизначеним, він, ймовірно, змінить спосіб функціонування суспільства, оскільки нинішні працівники навчаться використовувати потужність цієї технології, що розвивається», — кажуть аналітики.

За даними Бюро статистики праці США, наймання страховими компаніями та пов’язаними компаніями сповільнилося до приблизно 1100 посад на місяць. Це менше, ніж у вересні, коли BLS повідомила, що було найнято 3900 людей, і в липні, коли було залучено 8300 нових працівників.

Іншуртех компанії також скорочують штат. Раніше цього року Hippo, Branch Insurance, Corvus Insurance та Pie Insurance оголосили про звільнення. Минулого року Thimble, NEXT, Lemonade і Root були серед компаній, які активно скорочували свій персонал. 

Джерело: Форіншурер