Moody's RMS оцінило збитки ринку страхування від урагану Отіс у $2,5-4,5 млрд

Moody's RMS оцінило збитки ринку страхування від урагану Отіс у розмірі від 2,5 до 4,5 мільярдів доларів. Оцінка представляє застраховані збитки, пов’язані в основному зі збитками від вітру в результаті руйнівного урагану категорії 5, який обрушився на Акапулько в Мексиці 25 жовтня.

Відповідно до RMS, страхові збитки від вітру стосуватимуться переважно комерційних програм страхування, включаючи комерційні багатоквартирні будинки, готелі, курорти та багатоповерхові будинки, які серйозно постраждали від стихії. Оцінка також відображає пошкодження майна та збитки від перерви в бізнесі для житлових, комерційних, промислових і автомобільних напрямків бізнесу.

Оцінка враховує потенціал для посилення збитків після події, інфляційні тенденції та немодельовані джерела збитків, включаючи пошкодження інфраструктури, але вона не включає збитки для будь-яких суверенних програм захисту, мексиканського “FONDEN”, в результаті цієї події, яка включає як традиційне перестрахування, так і пов’язані зі страхуванням цінні папери.

«Як шторм категорії 5 зі швидкістю вітру 165 миль/год, це був найсильніший ураган, що виходив на сушу в історії як у регіоні Акапулько, так і в Мексиці в цілому, чому сприяв період рекордно швидкої інтенсифікації за 24 години до виходу на сушу», — сказав Джефф Уотерс, менеджер із продуктів для моделей північноатлантичних ураганів Moody's RMS.

Ураган Отіс був 15-м названим штормом тихоокеанського сезону ураганів 2023 року, 10-м ураганом і 8-м великим ураганом. Отіс став першим ураганом категорії 5, який обрушився на західне узбережжя Мексики з моменту початку обліку.

Moody's RMS використовувало загальнодоступні дані, включно зі спостереженнями вітрових станцій, веб-розвідкою та аналізом аерофотознімків з високою роздільною здатністю.

Джулі Серакос, старший віце-президент Moody's RMS, сказала: «Ми очікуємо, що більшість застрахованих збитків було спричинено пошкодженням прибережних комерційних і комерційних житлових приміщень. Тим не менш, ми очікуємо, що Отіс стане одним із найдорожчих ураганів в історії Мексики як з точки зору економіки, так і з точки зору страхових збитків».

Після неочікуваного періоду швидкого посилення за 24 години до виходу на сушу, під час якого шторм посилився більш ніж на 110 миль/год (175 км/год), Отіс вийшов на сушу в середу, 25 жовтня 2023 року, поблизу Акапулько, Герреро як категорія 5 ураган за шкалою ураганного вітру Саффіра-Сімпсона.

При виході на сушу Otis мав максимальну постійну швидкість вітру 165 миль на годину (270 км/год). Шторм приніс ураганні вітри до прибережних і внутрішніх частин Герреро та невеликої частини Мічоакана. Повідомлялося, що шторм, сильні опади та пов’язані з ними повені також вплинули на південний захід Мексики.

Джерело: Форіншурер