Іншуртех Prima Assicurazioni прагне залучити нового міноритарного партнера

Італійська іншуртех компанія Prima Assicurazioni шукає пропозиції від потенційних сторін щодо міноритарної частки в компанії, повідомляє Reuters.

Цей крок відбувається, оскільки компанія прагне залучити більше коштів і залучити нового міноритарного партнера. Prima Assicurazioni може бути оцінена приблизно в 1 мільярд євро (1,1 мільярда доларів).

Джерела також заявили, що існуючі акціонери компанії можуть відмовитися від частини своїх акцій, щоб збільшити капітал. Співзасновник Prima Теодоро Д'Амбросіо є найбільшим акціонером групи. За словами представника Prima, серед інших акціонерів – Blackstone, Goldman Sachs і Carlyle.

Рішення акціонерів італійського стартапу продати свою частку було прийнято в умовах складних ринкових обставин і падіння діяльності прямих інвестицій.

Раніше цього року Prima Assicurazioni вибрала банкірів компанії JPMorgan, яка надає фінансові послуги, для залучення фінансування. У травні 2023 року Prima Assicurazioni призначив Метью Дональдсона новим президентом ради директорів.

Заснована в 2015 році, Prima Assicurazioni пропонує онлайн-страхування автомобілів і житла в партнерстві з Munich Re і Swiss Re. В Італії Prima контролює майже третину онлайн-ринку автострахування країни. Компанія допомагає партнерам, використовуючи аналіз великих даних. Стартап планує розширити свою діяльність в Іспанії та Британії.

Джерело: Форіншурер