Munich Re оголосив прогноз чистого прибутку в 5 млрд євро на 2024 рік

Один з найбільших перестраховиків, Munich Re, оголосив про новий цільовий показник чистого прибутку в розмірі 5 мільярдів євро на 2024 рік, а також дохід Групи в розмірі 59 мільярдів євро та підвищення рентабельності інвестицій до рівня понад 2,8%.

Оголошуючи результати третього кварталу 2023 року, Munich Re заявила, що впевнена в перевищенні початкової річної цілі в 4 мільярди євро, і підвищила орієнтовні показники до 4,5 мільярдів євро на 2023 рік. Це збільшилося ще на 500 мільйонів євро на наступний рік, взявши ціль на 2024 рік на 1 мільярд євро вище, ніж перша ціль цього року, що є значним збільшенням.

Munich Re очікує збільшення доходу від страхування до 39 мільярдів євро та чистого прибутку 4,2 мільярда євро у 2024 році, оскільки перестраховик націлений на прибуткове зростання на сприятливому ринку.

У сфері перестрахування майна та від нещасних випадків Munich Re очікує, що об’єднаний коефіцієнт збитковості зросте до 82%, що відображатиме покращення операційної діяльності в результаті пролонгацій договорів у 2023 році та очікуваних результатів у 2024 році.

Що стосується перестрахування життя та здоров’я, то перестраховик очікує загальний технічний результат у 1,45 мільярда євро в 2024 році завдяки щорічним випускам CSM і коригування ризиків, а також постійному значному внеску бізнесу з перенесенням незначних ризиків.

Дохід ERGO від страхування в 2024 році прогнозується на рівні 20 мільярдів євро, продовжуючи активний розвиток в останні роки з прибутком у 800 мільйонів євро.

Перестраховик зазначає, що ці прогнози враховують геополітичні та макроекономічні зміни, якщо великі збитки залишаються в межах норми, а звіт про прибутки та збитки не зазнає впливу серйозних коливань валюти чи ринків капіталу.

Джерело: Форіншурер