Страховий ринок Греції за 9М2023 зріс на 9,7% до 3,8 млрд євро

Страховий ринок Греції показав зростання на 9,7% за три квартали 2023 року, досягнувши 3,8 млрд євро, йдеться у звіті NAIC – Грецької асоціації страхових компаній. Для порівняння, в 2022 році страховий ринок зріс на 4,2%, досягнувши 4,85 млрд євро. Сегмент ризикового страхування зріс на 6,1% і складав 2,41 млрд євро.

Сегмент нонлайф страхування за 9 місяців 2023 року зріс на 11% до 2 мільярдів євро. Основна частка припадала на премії цивільної відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ), автострахування та страхування майна.

Сектор страхування життя також зріс на 8,4% до 1,8 мільярда євро, завдяки збільшенню на 9,2% юнітлінкед продуктів, пов’язаних із страхуванням життя.

Ринкові дані включають дані 49 страховиків, що охоплюють різні форми компаній, у тому числі засновані в Греції, філії в ЄС і страховики FOS. 43 працювали у ризиковому страхуванні, 15 у страхуванні життя, 27 були засновані в Греції у формі S.A. Insurance Company, 2 у формі взаємного страхового кооперативу, 15 як філії в ЄС і 5 страховиків FOS.

З огляду на 2024 рік аналітики прогнозують продовження зростання грецького страхового ринку завдяки таким чинникам, як відновлення економіки, підвищення обізнаності про страхові продукти та технологічний прогрес у секторі. Тенденція до цифрової трансформації страхових послуг і потенційне зростання попиту на страхові продукти, включаючи страхування здоров’я, майна та життя, можуть сприяти цьому зростанню.

Однак важливо зазначити, що такі прогнози можуть змінюватися залежно від економічних умов і регуляторних змін у Греції та ширшому європейському регіоні, кажуть в NАІС. 

Джерело: Форіншурер