EIOPA презентувала дослідження ризиків андеррайтингу в ризиковому страхуванні

На початку року Європейське управління зі страхування та професійних пенсій EIOPA оприлюднило результати порівняльного дослідження ризиків андеррайтингу в страхуванні.

Хоча дослідження показало, що розподіл капіталу більшості страховиків Європи був стабільним, воно також виявило, що деякі компанії надто покладаються на невизначені майбутні прибутки під час розрахунку ризику премії і, таким чином, недооцінюють свої вимоги до капіталу.

Ризик андерайтингу суттєво впливає на SCR страхових компаній. Дослідження проаналізувало внутрішні моделі андерайтингу страхування 75 європейських страховиків, які належать до 31 страхової групи. Мета дослідження полягала в тому, щоб оцінити відмінності між внутрішніми моделями, щоб зрозуміти, чи і в якій мірі вони охоплюють подібні ризики послідовним чином. Крім того, було вивчено профілі ризиків андеррайтингу, щоб визначити причини, які вплинули на ризиковий капітал протягом перших п’яти років після впровадження Solvency II.

EIOPA та національні наглядові органи провели індивідуальні зустрічі з усіма учасниками ринку. Висновки дослідження будуть далі розглянуті національним наглядом за окремими підприємствами та групами (наприклад, у колегіях наглядових органів). Деякі дії нагляду також вже призвели до змін у внутрішніх моделях. EIOPA підтримуватиме національні наглядові органи у подальших діях та контролюватиме розвиток висновків. 

Джерело: Форіншурер