Перехід до чистого нуля прискорюється, незважаючи на війну в Україні та геополітичні ризики - Swiss Re

Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі 2024 року в Давосі, Крістіан Мументалер, генеральний директор Swiss Re, зауважив, що, незважаючи на те, що геополітика зараз перевершує все з точки зору глобальної спрямованості, компанії, які виступають за зменшення кліматичних ризиків прискорюють перехід до «чистих нульових викидів».

«Я є співголовою Кліматичного Альянсу, тому знаю, що обсяг роботи, який виконується страховиками, колосальний», — сказав Мументалер.

В найближчі два-три роки стане революційним те, що перехід до чистого нуля «масово прискориться». Генеральний директор Swiss Re також зазначив, що COP28 підкріпив цю ідею, додавши, що перехід «є неминучим».

Підкреслюючи важливість страхування в цьому переході, Мументхалер підкреслив, як страхова премія може виступати формою «зворотного зв’язку» для суспільства щодо зміни клімату. «Ми вперше бачимо законопроект, і, звичайно, реакція негативна. Люди кажуть: «Ой, що це таке?» Це рахунок того, що ми спільно зробили з планетою, і він повертається у вигляді страхової премії».

Це може підштовхнути деякі ідеї щодо того, як будувати в майбутньому, зазначивши: «Це завжди було важливою функцією страхування — мінімізувати ризик».

«Існує неправильне розуміння того, що можуть зробити перестрахування та страхування щодо захисту військових ризиків. Страховий ризик - це ризик, який є випадковим і може статися в будь-якій точці світу. З початку страхування війна була виключена з переліку ризиків, хоча є часткове лімітоване покриття таких ризиків, пояснив Мументалер. «Війна — це акт, спровокований людьми, і тому технічно він не підлягає страхуванню. Військові ризики ніколи покривались і ніколи не будуть покриватись, крім окремих приватно-державних програм». 

Джерело: Форіншурер