Супутникові технології допоможуть страховикам реагувати на ризики в реальному часі

У своєму виступі в Давосі Рафал Моджевскі, генеральний директор і співзасновник ICEYE, наголосив на ключовій ролі супутникових технологій у відновленні довіри та вирішенні ключових глобальних проблем, зокрема у сфері страхування.

Моджевський підкреслив перехід до нового набору глобальних умов, посилаючись на Звіт про глобальні ризики, в якому висвітлюються такі нагальні проблеми, як дезінформація та екстремальна погода.

Він провів паралелі між проблемами, пов’язаними з новими технологіями, такими як штучний інтелект та космічні технології, для яких бракує чіткої нормативної бази. Незважаючи на короткострокові проблеми, він висловив оптимізм щодо довгострокових переваг, які приносять ці технології, зокрема сфері страхування, підкресливши роль супутникових технологій у глобальному управлінні ризиками. Він наголосив на важливості колективних дій і змістовних розмов для побудови стійкого майбутнього.

Радар із синтетичною апертурою (SAR) може допомогти цьому переходу, надаючи швидку та надійну інформацію про будь-яке місце на Землі. Здатність SAR відстежувати зміни та передбачати стихійні лиха пропонує урядам і страховим компаніям цінну інформацію для швидкого й точного реагування.

Важливою є роль супутникових даних у розширенні можливостей урядів і галузей для вирішення суспільних проблем, включаючи стихійні лиха, національну безпеку, вирубку лісів і збереження моря. Технологія SAR змінює правила гри для страховиків і урядів, які реагують на природні небезпеки, забезпечуючи обізнаність про ситуацію майже в реальному часі.

Що стосується державно-приватного партнерства, посилення впливу небезпек, пов’язаних із кліматом, вимагає більшої співпраці. Внесок ICEYE передбачає підтримку таких партнерств для зменшення прогалини в захисті та надання інноваційного страхування чи допомоги незастрахованим групам ризику.

В майбутньому, супутникові технології зроблять революцію в різних галузях промисловості, включаючи покращене управління поглинанням вуглецю, ініціативи з очищення океану та розвиток автономних систем судноплавства. 

Джерело: Форіншурер