Lloyd’s визначив найбільші загрози для ланцюгів постачання та виклики для страховиків

Lloyd’s опублікував новий звіт «On the move», в якому досліджуються найбільші загрози для ланцюгів постачання в транспорті та логістиці — галузі, яка забезпечує 89 мільярдів доларів світової торгівлі та має ринкову вартість 9,7 трильйона доларів.

Порушення ланцюга постачання, яке сталося під час пандемії COVID-19 і нещодавно у зв’язку з триваючими геополітичними конфліктома та війною в Україні, підкреслило крихкість ланцюга поставок перед глобальними впливами та важливість управління ризиками.

У звіті, підготовленому спільно з брокером WTW, було виявлено, що хоча понад 90% опитаних транспортних і логістичних компаній погоджуються, що страхування ризиків у ланцюзі поставок є критичним, 77% сказали, що вони не мають доступу до рішень щодо страхування ланцюга поставок, хоча ці ризики були одними з найбільших викликів для їхнього бізнесу.

Транспортні та логістичні компанії інвестували значні кошти в практику управління ризиками та інтегровані технологічні рішення. Цей зростаючий фокус представляє значну можливість для розширення співпраці та інновацій між транспортними та логістичними компаніями та страховиками для посилення можливостей відновлення, підвищення стійкості та використання нових джерел даних для покращення видимості ризиків, пов’язаних із ланцюгом поставок.

«Цей звіт пропонує реальне розуміння проблем ланцюга постачання, з якими стикається галузь у сьогоднішньому невизначеному економічному та геополітичному кліматі. Транспортні та логістичні компанії вживають заходів, щоб пом’якшити ці виклики – чи то спільне використання активів, чи співпраця з технологічними компаніями – і необхідно визначити додаткові можливості для співпраці, щоб зменшити ризики, максимізувати ефективність і звести до мінімуму збої в ланцюжку поставок. Щодо очевидних прогалин у страхуванні вони звертаються до страхової індустрії, щоб співпрацювати з ними та вирішити їх. Для страховиків, транспортних і логістичних операторів і брокерів є чіткі можливості для кращого розуміння мінливих бізнес-моделей, а також партнерства щодо рішень у сфері страхування та управління ризиками, які відповідають потребам галузі», – зазначив Ентоні Монаган, керівник транспортного відділу Великобританії, WTW.  

Джерело: Форіншурер / Beinsure