Generali стала 100% акціонером китайського страховика Generali China Insurance

Generali посилює свою стратегічну позицію в Китаї, ставши 100% акціонером Generali China Insurance Company Limited (GCI), використовуючи свою присутність на ринку та платформу для майбутнього зростання.

Generali підписала угоду про придбання 51% Generali China Insurance Company Limited за приблизно 99 мільйонів євро. Після завершення угоди Generali стане 100% акціонером GCI. Підписання відбулося після процесу публічного аукціону, ініційованого CNPC Capital, згідно з повідомленням Китайсько-Пекінської фондової біржі наприкінці 2023 року. Завершення угоди потребує схвалення регуляторних органів.

Очікуваний вплив на нормативний коефіцієнт платоспроможності Generali Group становить близько -1 п.п. Придбання є довгостроковою стратегічною інвестицією в розвиток власного і контрольованого страхового бізнесу в Китаї, що дозволяє Generali захопити більшу частку зростаючого китайського ринку страхування.

Generali стане першим іноземним гравцем, який придбає контрольний пакет акцій компанії зі страхування майна та нещасних випадків у однієї державної компанії в Китаї виключно через процес обов’язкового публічного аукціону.

Як єдиний власник GCI, Generali буде прагнути розширити свою дистриб'юторську мережу в Китаї; спиратися на інвестиції Китаю в напрямку вуглецевої нейтральності, щоб розширити страхування зеленого бізнесу, щоб виділити Generali на ринку; і використовувати глобальні, регіональні та місцеві ноу-хау Групи для покращення стратегії розподілу GCI.

Generali та CNPC Capital залишаються партнерами спільного підприємства в Generali China Life Insurance Company, створеній у 2002 році, яка отримала понад 3 мільярди євро валових премій, а також у Generali China Asset Management Company.

Китай є другим у світі ринком загального страхування за розміром премій із привабливим потенціалом зростання. UBS виступила фінансовим консультантом Generali щодо угоди. Fangda Partners виступила юридичним радником. 

Джерело: Форіншурер